Goethe i Verdaguer, a l’ombra del llorer

Autor: Joan Requesens i Piquer
Títol: “Goethe i Verdaguer, a l’ombra del llorer”
Resum: A partir de la presència coincident del tòpic de la coronació del poeta en Goethe i Verdaguer, l’autor torna a incidir en la qüestió de la consciència poètica del català, especialment tal com es manifesta en la producció verdagueriana dels últims anys, tema al qual ja havia dedicat un article anterior a Vademècum: “Verdaguer, consciència de poeta” (2020). En el present treball es recupera i edita una poesia inèdita conservada al ms. 3098 de la Biblioteca de Catalunya.
Accés a l’article: “Goethe i Verdaguer, a l’ombra del llorer”
Paraules clau: Jacint Verdaguer; J. W. Goethe; Literatura catalana; Poesia.
Citació recomanada: Joan Requesens i Piquer, “Goethe i Verdaguer, a l’ombra del llorer”, Vademècum (26/04/2022) [En línia: https://mariatoldra.com/2022/04/26/goethe-i-verdaguer-a-lombra-del-llorer/ [dia de la consulta]