Verdaguer, consciència de poeta

Autor: Joan Requesens i Piquer
Títol: “Jacint Verdaguer, consciència de poeta”
Resum: A punt de tancar-se aquest pandèmic any de 2020, que se n’han celebrat 175 del naixement de Jacint Verdaguer (1845-1902), l’article proposa una nova lectura d’uns versos de Canigó (XI, 67-72), a la llum d’altres textos de l’escriptor, especialment de La pomerola. Als versos s’hi proclama una autoconsciència literària que va acompanyar Verdaguer des de la seva joventut, s’aprofundiria amb el pas del temps i acabaria definint el poeta en la seva forma de presentar-se davant del món.
Accés a l’article: “Jacint Verdaguer, consciència de poeta”
Paraules clau: Canigó; Jacint Verdaguer; La pomerola; Literatura catalana segle XIX; Poesia catalana segle XIX; #Verdaguer175
Citació recomanada: Joan Requesens i Piquer, “Jacint Verdaguer, consciència de poeta”, Vademècum (24/12/2020). [En línia: https://mariatoldra.com/2020/12/24/verdaguer-consciencia-de-poeta [dia de la consulta]

1 Comment

Els comentaris estan tancats.