Festes, cuina i litúrgia en la celebració de capítols provincials dels frares de Sant Francesc a Cervera, anys 1448, 1501 i 1537

 

Autors: Ramon Miró; Pep Vila
Títol: “Festes, cuina i litúrgia en la celebració de capítols provincials dels frares de Sant Francesc a Cervera, anys 1448, 1501 i 1537”
Resum: Estudi i transcripció de les actes de tres capítols provincials de frares conventuals de Sant Francesc que es van celebrar a la seu del convent que tenien a Cervera els anys 1448, 1501 i 1537. Com a fets excepcionals esdevinguts a Cervera, consten al Llibre verd del Racional d’aquesta vila, conservat a l’Arxiu Comarcal de la Segarra. L’edició dels tres documents va precedida d’un estudi sobre el personal de l’orde i de la vila que s’hi citen, el cerimonial de celebració del capítol i les festes al seu voltant, i la implicació de Cervera i les seves autoritats.
Accés a l’article: Miró; Vila, “Festes, cuina i litúrgia…”
Paraules clau: Capítols provincials, Cervera, cuina, franciscans, litúrgia.
Citació recomanada: Ramon Miró; Pep Vila, “Festes, cuina i litúrgia en la celebració de capítols provincials dels frares de Sant Francesc a Cervera, anys 1448, 1501 i 1537”, Vademècum [blog] (28/01/2018) <https://mariatoldra.wordpress.com/2018/01/28/festes-cuina-i-liturgia-en-la-celebracio-de-capitols-provincials-dels-frares-de-sant-francesc-a-cervera-anys-1448-1501-i-1537/> [Data de consulta]

1 Comment

  1. Les pitances increïbles… si no fossin per la documentació anotada a cada pas i tan oportuna. Un article magnífic en tots els sentits, inclosos els gustatius!

    Liked by 1 person

Els comentaris estan tancats.