Les tres Tereses de Ponç Pons

Castell Interior

Seguint la petja de Teresa de Jesús en la literatura catalana, em cau a les mans un poema recent del menorquí Ponç Pons (Alaior, 1956), un tríptic escrit a la vora del foc en homenatge a les tres grans Tereses carmelites: la de Jesús, la de Lisieux i Edith Stein (àlies Teresa Benedicta de la Creu). Poemes brevíssims en què s’adreça a cadascuna de les tres dones i, amb un ritme que comença ran de prosa i s’enlaira fins a una declaració final lírica i solemne, n’aixeca un retrat “quintaessenciat”, per dir-ho amb el mateix Pons, que ens les fa reviure i dona cos al poc o molt que sabem de la valenta Teresa, la dolça Teresina i la doctorada Edith.

Tres Tereses

Teresa de Jesús

Vas titllar de postisses les autoritats
masculines que arnaven de fosca el teu temps
i vas dir perseguida ben clar que l’infern
és un…

View original post 178 more words