Teresa & Caterina

Avui 25 de novembre, festa de santa Caterina d’Alexandria, us convido a llegir un apunt del blog Castell interior:

Castell Interior

Caterina d’Alexandria, santa i màrtir de festa avui celebrada el 25 de novembre, va ser un personatge popularíssim, sovint inclòs en les col·leccions medievals i modernes de vides de sants. La figura de la jove màrtir, al costat de l’instrument de tortura que se li associa, la roda o l’eculi, es va fer habitual en imatges, una de les més famoses és la de Caravaggio que acompanya aquest apunt. Fins al punt que la simple presència de la roda apunta a la santa o a les institucions posades sota la seva empara –valgui com a exemple el segell de la roda que es pot observar als volums de l’antiga biblioteca del convent dominic de Santa Caterina de Barcelona. No tan estesa, però igualment indissoluble del record de Caterina, és l’escena de la disputa filosòfica que la noia va mantenir amb un grup de filòsofs pagans a qui, per horror del…

View original post 382 more words