D de Dorotea, santa

 

Dorothea

Verge, sotz lo president Saprício en Cesarea, ciutat de Capadòcia, primerament liurada a ·II· sors qui havien tenguda la fe per so que la pervertissen, per lo contrari, ella les convertí e davant ella en la santa fe perseverants foren cremades. E co mentre la menaven scapsar, ·I· clergue dit Theòphilo per scarn li dixés: “Dorothea, tramet-me d’aquex teu paradís dels poms e de les roses!”. Qui respòs: “Sí faré”. E de present veus ·I· sobresbell jove qui li portà roses e pomes e dix-li: “Assò us tramet Dorothea”. Qui, co fos sobresfort yvern, vist lo miracle, convertí’s, e de present turmentat e crucificat, fo scapsat. E la santa verge, feta sa oració, fo scapsada semblantment.

2 Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.