D de Dorotea, santa

 

Dorothea

Verge, sotz lo president Saprício en Cesarea, ciutat de Capadòcia, primerament liurada a ·II· sors qui havien tenguda la fe per so que la pervertissen, per lo contrari, ella les convertí e davant ella en la santa fe perseverants foren cremades. E co mentre la menaven scapsar, ·I· clergue dit Theòphilo per scarn li dixés: “Dorothea, tramet-me d’aquex teu paradís dels poms e de les roses!”. Qui respòs: “Sí faré”. E de present veus ·I· sobresbell jove qui li portà roses e pomes e dix-li: “Assò us tramet Dorothea”. Qui, co fos sobresfort yvern, vist lo miracle, convertí’s, e de present turmentat e crucificat, fo scapsat. E la santa verge, feta sa oració, fo scapsada semblantment.

2 Comments

  1. Hola Maria,

    quina història més bella i trista. No la coneixia Aquest quadre és magnífic! De quin pintor és?

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.