A d’Aniversari, el tercer

LindhANIVERSARI m. Commemoració d’un fet el dia que es compleixen anys de la seva realització, etc.

Aquest agost de 2015, que el blog Vademècum en fa tres, deixo estar les espelmes d’altres anys i ho celebro amb el retrat de la petita Olga, que tenia la mateixa edat el 1831, quan la va pintar Johan Erik Lindh (1793-1865), un artista suec instal·lat de jove a Finlàndia, on va tenir força èxit com a pintor d’esglésies i retratista de la burgesia.

Movent-nos per aquesta geografia, no em vull complicar la vida a l’hora d’escollir un acompanyament musical per al recordatori d’avui. Del preciós Vals trist (1903), que Jean Sibelius havia compost com a música incidental per a un drama del seu cunyat Arvid Järnefelt, n’hi ha unes quantes versions a la xarxa, però aquí he preferit enllaçar una gravació de 1926 de la Chicago Symphony Orchestra, dirigida per Frederick Stock i disponible a Internet Archive. Que sigui per molts anys!

12 Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.