Bon any 2015!

Acomiado l’any amb la “Dona davant del sol ponent” (c. 1818; Essen, Museum Folkwang), un dels paisatges misticoal·legòrics de Caspar David Friedrich (1774-1840), sovint interpretat com una reflexió sobre el moment de la mort.

I enceto el nou any amb una altra obra de Friedrich, el famós “Viatger davant d’un mar de boira” (c. 1818; Hamburger Kunsthalle), un manifest de la concepció romàntica de l’home, abocat a l’infinit amb un posat tan decidit com extasiat per la naturalesa que s’obre davant seu. Les enigmàtiques figures humanes d’esquena de Friedrich guien la nostra mirada com a observadors, però no deixen de produir un cert desassossec: se’ns escapen com aquest mateix món que conviden a mirar i entendre.

Friedrich_Viatger

6 Comments

  1. què xulos els Friedrichs, molt suggeridors.Moltes gràcies Maria. Jo proposo la relectura del salm 23, que segur que coneixes, una font de pau.Enric

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.