Vint poemes (a l’atzar) de Miguel Torga

Autor: Joan Requesens i Piquer
Títol: “Vint poemes (a l’atzar) de Miguel Torga”
Resum: Traducció catalana d’una selecció de vint poemes d’un dels grans noms de la lírica portuguesa del segle XX, Miguel Torga -pseudònim d’Adolfo Correia da Rocha (1907-1995). Una bona part dels textos procedeix dels seus Diários o dietaris poètics, gènere que va conrear des dels anys 30 fins poc abans de la mort.

El traductor, el filòleg manresà Joan Requesens i Piquer, ja havia publicat una primera mostra de l’obra poètica de Torga el 2007.

Accés a l’article: Requesens, “Vint poemes…”
Paraules clau: Miguel Torga; Poesia portuguesa; Traduccions portuguès-català.
Citació recomanada: Joan Requesens i Piquer, “Vint poemes (a l’atzar) de Miguel Torga”, Vademècum (15/05/2020): https://mariatoldra.com/2020/05/15/vint-poemes-a-latzar-de-miguel-torga/ [dia de la consulta]

(Imatge destacada: Biblioteca Nacional de Portugal, Miguel Torga 1907-1995, a Voz do Chão.)