Una cançó estudiantil de protesta a les acaballes de la Universitat cerverina

 

Autors: Ramon Miró; Pep Vila
Títol: “Una cançó estudiantil de protesta a les acaballes de la Universitat cerverina”
Resum: Estudi i edició d’un poema satíric contra els habitants de Cervera, basat en una paròdia de la seqüència Dies irae. La “Prosa dels cerverins”, títol d’alguna de les versions, va ser redactada durant la primera meitat del segle XIX, com a protesta dels abusos comesos en l’allotjament dels estudiants. L’article reconstrueix el context necessari per llegir el poema, especialment a partir de la normativa coetània que reglamentava la vida estudiantil, amb el rerefons de les reaccions als projectes de retorn de la Universitat a Barcelona. Inclou l’edició de tres versions manuscrites del poema.
Accés a l’article: Miró; Vila, “Una cançó estudiantil de protesta…”
Paraules clau: Arxiu Comarcal de la Segarra, Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Biblioteca de Montserrat, Dies irae, Manuscrits, Poesia, Universitat de Cervera.
Citació recomanada: Ramon Miró; Pep Vila, “Una cançó estudiantil de protesta a les acaballes de la Universitat cerverina”, Vademècum [blog] (18/03/2018) https://mariatoldra.wordpress.com/2018/03/18/una-canco-estudiantil-de-protesta-a-les-acaballes-de-la-universitat-cerverina/ [Data de consulta]

1 Comment

Els comentaris estan tancats.